Wybór jest twoją siłą!
Nie jesteś zalogowany.
...."nie wystarczy tylko myśleć, trzeba być w ciągłym ruchu, pracy i optymistycznie brnąć do przodu"....
"Najpiękniejszy dar to przebaczenie. Tam, gdzie nie chce się przebaczyć, od razu powstaje mur. Od muru zaś zaczyna się więzienie." - Phil Bosmans
"Wszelkie niezadowolenie z tego, czego nam brak, płynie z braku wdzięczności za to, co posiadamy."
"Człowiek ma prawo patrzeć na drugiego z góry tylko wówczas, kiedy chce mu pomóc, aby się podniósł."
-W dzień i w nocy wszystko mi sprzyja
-Sytuacja nie pokazuje Ciebie. Sytuacja pokazuje Twoje dotychczasowe myśli, uczucia i czyny
-Zawsze stajemy się tym, o czym najczęściej myślimy. Otrzymujemy to, co dominuje w naszym umyśle
-Znając proces tworzenia, możesz mieć wszystko
-Myśli stajom się rzeczywistością
-Wiedz, usłysz, zobacz, poczuj, że już masz to, co chciałeś mieć, że jesteś, tym kim chciałeś być
-Odradzaj swój umysł- myśl w nowy sposób
-Wolność osiągania szczytów własnych możliwości nic nie znaczy jeśli nie chcesz dać z siebie wszystkiego
-Bogactwo jest we mnie
-Nie wystarczy zdobywać mądrości, trzeba jeszcze z niej korzystać
Troche cytatow/mysli z mojego kajecika xD
Za wszelkie oklepane/powtarzajace sie z gory przepraszam
Bogaty i biedny, są tylko różni mentalnie.
Ludzie nie planowali przegranej. Przegrali, bo nie planowali.
Sam cel to nie wszystko, trzeba w niego jeszcze trafić.
Sukces ma wysoką cenę. Porażka ma jeszcze wyższą.
Łatwiej jest zakazać, niż pokazać w jaki sposób można sobie z tym poradzić.
Ty nie jesteś ideałem, ona też nie będzie. Najważniejsze, że idealnie do siebie pasujecie.
Życie składa się z chwil. Wiele z nich będzie takich, które będziesz chcieć zapomnieć. Cała zabawa polega na tym, żeby jak największy odsetek to były chwile, w jakich chcesz żeby Cię zapamiętano.
To jak myślisz o tym co Cię czeka determinuje to w jakim stanie emocjonalnym jesteś.
Jeżeli możesz coś zmierzyć, możesz to poprawić.
Trzeba żyć, a nie tylko istnieć.
Nikt nie powinien zadowalać się czymś mniejszym niż życie pełne, bogate i niosące satysfakcję. - Melvin Powers
Zysk bez ryzyka, doświadczenie bez niebezpieczeństwa, wynagrodzenie bez pracy to rzeczy równie niemożliwe, jak życie bez narodzin. - A. P. Gouthey Przekład: Adam Szymanowski
Najłatwiej wszystko wyjaśnia się po fakcie.
Nie ma dna, do którego ktoś nie zapuka od spodu.
Life is not about waiting for the storm to pass, Its about learning how to dance in the rain.
The only impossible journey is the one you never begin.
Where there’s a will there’s a way.
„Kiedyś” to choroba, która każe nam zabrać wszystkie nasze marzenia do grobu.
Dream as if you will live forever, live as if you'll die today. - James Dean
Warto pamiętać o zasadzie która mówi, ze opinia więcej mówi o wypowiadającej ja osobie, niż o tej na temat której jest wypowiadana.
Skoro i tak musisz myśleć, dlaczego nie miałbyś myśleć wielkimi kategoriami? -Donald Trump
Mówi się, że każdy człowiek jest inny, ale większość robi to samo – stoi w miejscu albo błądzi. Jak możesz dotrzeć do celu, jeżeli nie masz mapy? Jak możesz dotrzeć do celu, jeżeli masz mapę, ale nie potrafisz z niej czytać? Jak możesz zaniedbywać swoje marzenia, skoro życie jest takie krótkie? - Marcin Samsel
– Czy zechciałbyś mi powiedzieć, którędy mam teraz iść?
– To zależy w dużym stopniu od tego, dokąd chcesz dojść – odpowiedział Kot.
– Właściwie wszystko mi jedno – rzekła Alicja.
– W takim razie obojętne, którędy pójdziesz – odpowiedział kot z Cheshire.
Lewis Carroll, Alicja w Krainie Czarów
Możesz mieć w życiu wszystko, czego tylko chcesz o ile zdobędziesz się na odwagę, aby podjąć ryzyko działania.
Życie to proces stawania się sobą na miarę, jaką sobie wyznaczysz.
To czego się boimy nigdy nie jest tak straszne, jak nasze wyobrażenia na ten temat.
Odpowiedzi mamy w sobie i nikt inny nie pokieruje nami lepiej, niż my sami.
Jeżeli chcesz mieć więcej, musisz najpierw być kimś więcej. - Goethe
Jak myślisz, jaka jest najważniejsza praca, którą wykonujesz? Odpowiedź brzmi: myślenie. - Brian Tracy
Życie jest za krótkie żeby robić rzeczy mało ważne.
…znajdź w sobie pasję, potem zacznij na niej zarabiać i już nigdy nie będziesz musiał pracować
Śmiejecie się ze mnie, ponieważ jestem inny, a ja śmieję się z was, ponieważ wszyscy jesteście tacy sami. - Jonathan Davis
Nie istnieje żaden nowy problem, który mógłbyś mieć. Z rodzicami, ze szkołą, z chłopakiem, z czymkolwiek- nie ma problemu, który mógłbyś mieć, a którego ktoś wcześniej już nie rozwiązał i napisał o tym książkę. - Will Smith
Wiecie co mnie najbardziej przeraża? Żyć i umrzeć nie mając się czym pochwalić.
Mądre decyzje podejmowane są w odpowiednim czasie.
Sens życia trzeba sobie stworzyć samemu.
Zamiast skupiać uwagę na celu daj się oczarować drodze.
Kluczem do uzyskania biegłości jest rozwój, a nie doskonałość.
Najbardziej wyjątkowi są najbardziej nierozumiani.
Today is the day.
Opowiedz mi jak zginął? Nie, opowiem Ci jak żył. - Ostatni Samuraj
Widzisz problem to super! To potrafi 100% ludzi. Potrafisz od razu znaleźć rozwiązanie problemu i je zaproponować - witaj w klubie mniej niż 20% - Mariusz Kapusta
Jeżeli postanowisz coś skrytykować to odpowiedz sobie najpierw na pytanie „czy potrafię zaproponować lepsze rozwiązanie”, jeżeli tak to wal śmiało. Jeżeli nie, to może coś jednak w tym jest? - Mariusz Kapusta
Nie pozwól sobie na zbyt długie jeżdżenie po tej samej drodze, bo trudno będzie wyjść z kolein.
Jakość życia zależy nie tyle od posiadanych pieniędzy, ile od tego, na zaspokojenie jakich potrzeb je wydamy. - Mariusz Kapusta
Jeśli nigdy nie poniosłeś klęski, nigdy nie żyłeś.
Oczywiście w ciągu jednej nocy nie przeskoczysz z miejsca piątego na pierwsze, najpierw musisz przejść na czwarte, potem możesz zawsze zająć miejsce trzecie itd. - Brian Tracy
Stanowią one ponad połowę populacji i kontrolują nawet 80 proc. wydatków. [kobiety] xD ![]()
Nie kupuję drogich ciuchów, bo kiedy je zakładam, nadal wyglądam jak ja sam. - David Sedaris
Idioci zawsze wygrywają. Mają przewagę liczebną. - Francois Cavanna
Po czym poznać, że coś umiem? Po tym, że nie muszę nad tym myśleć.
Nie szukaj tej, z którą mógłbyś żyć, szukaj tej, bez której nie mógłbyś żyć.
Zwycięzca poświęca 10% swojego czasu na rozważenie problemu, a 90% czasu na jego rozwiązanie. Przegrany również poświęca 10% czasu na rozważenie problemu, ale pozostałe 90% na zababranie nim swojego życia.
Nie ma czegoś takiego jak klęska. Dopóki żyjesz, zawsze możesz wstać i iść dalej. Klęską jest tylko decyzja, że już nigdy nie wstaniesz. Jeżeli więc na swojej drodze zobaczysz leżącego, to kopnij go. Jeżeli nie wstanie, to kopnij jeszcze raz, tylko mocniej. Jeśli i to nie wystarczy,
to kopnij jeszcze raz. Chodzi o to, żeby leżenie przestało być dla niego wygodne i żeby wstał. Gwarantuję, że kiedyś podziękuje Ci za to.
na razie wystarczy ;]
Z rozmowy którą sobie wymyśliłem.
Z rozmowy ojca z synem.
- synku... w dzieciństwie miałem ten sam problem. Kiedy graliśmy z kolegami w piłkę,
to ja byłem tym któremu to wychodziło najgorzej. Nie ważne czy to była piłka nożna czy koszykówka.
Nie trafiałem ani do bramki, ani do kosza. Nauczyciele mówili o jednych że mają talent,
o innych że mają dobre warunki fizyczne, ale mi brakowało i jednego i drugiego.
Czułem że jestem od nich gorszy i co więcej, nikt nie powiedział mi że jestem w błędzie.
Ty pewnie czujesz się tak samo ,ale to nie prawda.
Odziedziczyłeś po mnie geny, a wraz z nimi dysleksję.
Jest to takie coś co powoduje u nas zaburzenia koordynacji ruchowo – wzrokowej i dla tego tak rzadko trafiamy.
Taki się już urodziłeś i to nie twoja wina, musisz się z tym pogodzić tak jak i ja się pogodziłem.
- więc to znaczy że zawsze będę od nich gorszy ? I choćbym nie wiem jak bardzo się starał to i tak nigdy z nimi nie wygram ?
- nie, i zapamiętaj co ci teraz powiem. Gorszy jest tylko ten kto się poddaje.
Pewnego dnia kiedy grałem z kolegami w kosza zrozumiałem że nie mieli by żadnej przewagi nade mną ,gdyby im to nie było dane z góry.
Oni w przeciwieństwie do nas urodzili się zdrowi.
Zawsze graliśmy razem, spędziliśmy na boisku tyle samo godzin, trenowaliśmy i stawaliśmy się coraz lepsi, a mimo to, oni grali lepiej.
Patrzyłem na to z podziwem i zazdrością ,ale nigdy się nie poddawałem.
Zapamiętaj sobie synku: Sztuką jest grać tak, by wygrywać, ale przegrywać i mimo to grać dalej, to coś więcej.
Nie jest ważne jaki kto ma talent, bo nie jest on jego zasługą.
Ważne jest to ile potrafisz przetrwać by się nie zatrzymać i iść dalej.
Jeśli chcesz by patrzyli na ciebie z podziwem to nigdy się nie poddawaj.
Pewnego dnia odkryjesz w sobie coś co będzie twoim talentem i będzie to coś ważnego.
Talent który będziesz musiał rozwinąć, wyćwiczyć i wykorzystać bo umożliwi ci zdobycie tego, na czym najbardziej będzie ci zależało.
Wiem ze nie rozumiesz o czym teraz mówię, zrozumiesz to za parę lat, ale już od teraz, mówię ci, nie poddawaj się,
bo kiedy nadejdzie czas będziesz miał w nawyku by iść na przód i się nie zatrzymywać.
A to sprawi że już nigdy więcej nie będziesz gorszy. I wygrasz, nie w grze ,ale w życiu.
"Lecz nikt nie może tracić z oczu tego, czego pragnie. Nawet kiedy przychodzą chwile, gdy zdaje się, że świat i inni są silniejsi. Sekret tkwi w tym, by się nie poddać."
"Głupota nie zwalnia od myślenia."
"W teorii nie ma różnicy między teorią a praktyką. W praktyce jest."
"Calm down and carry on."
"Nie trenuję dlatego, że lubię trenować. Trenuję dlatego, że lubię wygrywać."
Niczego sie nie wyrzekać, do niczego się nie przywiązywać. Żyć.
"Żyje wciąż jeszcze starożytna maksyma: „czas to pieniądz". „Pieniądz" stał się pustym słowem, zmarł w procesie przemian społecznych, a owo bezmyślne, prymitywne podejście do zagadnienia czasu wciąż pokutuje w powszechnej świadomości.
Dlaczego? Dlatego zapewne – odpowiadał sobie Sneer w swych rozważaniach – że przytłaczająca większość ludzi, to w istocie rzeczy indywidua bezmyślne i prymitywne. Czyż bowiem tak trudno dociec oczywistej prawdy, którą on, Sneer, wykoncypował dawno temu, jeszcze jako student: przecież czas to po prostu życie. Życie jest skończonym kawałkiem czasu, który został ci podarowany jak czysta kartka do pokolorowania, zabazgrania albo zmięcia i wyrzucenia do kosza na śmieci. Czas to życie. A życie jest dla ludzkiej jednostki wartością tak cenną i unikalną, że głupotą byłoby przeliczanie go na jakiekolwiek inne dobra materialne…"
Janusz A. Zajdel - Limes Inferior
"Jeśli chcesz zbudować statek, nie nawołuj do zdobycia drewna, ale naucz ludzi tęsknić za bezkresnym morzem."
"Najgłębszym sekretem jest to, że życie nie polega na odkrywaniu, ale na tworzeniu. Nie odkrywasz siebie, tylko tworzysz siebie. W związku z tym nie staraj się dowiedzieć kim jesteś, staraj się dowiedzieć kim chcesz być."
you have to wake up
you can`t fucked up
you must to get up
and never never stop
stay focus, be strong and remember
never never surrender
pain is nothing, impossible is nothing
because you and your dreams are realy realy worth it
so...
don`t tell me that you can`t wait to see tomorrow
keep on moving - what it meant to me ?
so eventually
is`t gonna be a memory
of a time when I tried so hard
don`t let your dreams to fell apart
sometimes you have to put everything on one card
keep that sign in mind
it`s all you`ve got
if it hurts too much
forget about everyone and everything
leave in the memory that one ,the most important dream
and left behind all the rest you are
become free and strong that you`ve never been before
and with whole of power - make that dream comes true
it`s a time when green fruit become yellow
when days will stop being shallow
when some things gonna be changed
and other will gain a sense
when life become a deeper meaning
don`t ask yourself - am I winning ?
all you have to do is just believe it...
ahead of me
the most difficult challenge
I have to save the memory
but overcome the past
I have to remember who I was
but change who I am
I have to find a way
and become a new men
I have to be like brightest flame
and I know, I will see these day
Ostatnio edytowany przez VollenVeider (2010-04-02 00:00:08)
how pride can I be
cause of problems I left behind me
how glad should I be
since I know, I didn`t let to bite me
and by the way I had to go
I survived it`s all I know
for now I`m bleeding me
to correct my own
for save my soul
to see my glow
it`s all I want
some days I want to quit
and just relax for a bit
some days I feeling so useless and weak
but I know, I have a lot of things to give
and one important reason to live
I want to brings that smile
and see it just a while
again, again and again
so whoever and wherever you are
even if you`re not with me
I`m with you
and I`m trying to do
anything I could
to make that dreams comes true
and for now I know for sure
I can`t be poor
if I want to be with you
if I want to brings your smile
and see it just a while
again, again and again
because I don`t know the other way
how I want to spend my every day
and it`s no matter how price I have to pay
so whoever and wherever you are, please, just wait okey ?
Nie smuć się z powodu popełnianych błędów
nikt nie jest idealny pod każdym względem
znaj swoją wartość i staraj się by nikt przez ciebie nie cierpiał
czasem to jedyne z czego można być dumnym.
Traktuj życie jak wyzwanie
ciesz się z każdej wygranej bitwy
bo świat jest większy, silniejszy i prawie niemożliwy do pokonania
pamiętaj także że prawie robi wielką różnicę
więc zdobądź co się da i oddaj to wszystko osobie która na to zasługuje
nic innego nie uczyni cię bardziej szczęśliwym.
Ostatnio edytowany przez VollenVeider (2010-04-21 15:42:57)
Wojownik Światła czasami zachowuje się jak woda,
opływając wiele przeszkód, które napotyka.
Czasami, opór oznacza zniszczenie. Wtedy, wojownik
przystosowuje się do okoliczności. Akceptuje, bez narzekań, że kamienie
wzdłuż drogi wykuwają jego ścieżkę w dół góry.
Taka jest moc wody: nigdy nie może być przygnieciona
młotem, ani zraniona nożem. Najbardziej ostry miecz na świecie nie jest
zdolny pozostawić blizny na jej powierzchni.
Woda w rzece przystosowuje się do możliwej ścieżki,
nie zapominając o swoim celu, którym jest morze. Słaba u źródła, stopniowo
nabiera siły innych napotkanych rzek.
Po chwili jej moc jest absolutna - Paulo Coalho
Zycie jest w ciaglym ruchu, nie mozesz wiec "utknac"
"Kiedy zmienisz swoj sposob patrzenia na rzeczy,zobaczysz, ze rzeczy zmieniaja sie"