proaktywnie.pl

Wybór jest twoją siłą!

Nie jesteś zalogowany.

#1 2008-01-03 13:13:58

argusds
Aktywny

teraz ja

Może zacznę od podsumowania 2007 roku, mimo, że nie robiłam żadnych postanowień noworocznych na ten właśnie rok.
-podjęłam nową pracę na nowym stanowisku
-pod koniec roku objęłam funkcję dyrektora regionalnego (mimo braku doświadczenia na takim stanowisku i braku wykształcenia w tym kierunku)
-poprawiłam swoją sytuację finansową
-przeżyłam dość fajny związek (rozpadł się, ale dużo z niego wyniosłam, następny będzie lepszy)
-ograniczyłam czas spędzany bezproduktywnie przy komputerze
-więcej się uśmiecham

Postanowienia na 2008 rok
może zacznę od formy, w jakiej zrobiłam te postanowienia. W najprostszym programie graficznym stworzyłam jeden obrazek- collage. Zamieściłam w nim zdjęcia odpowiadające temu, co chcę zrobić. Forma wizualizacji, włączam komputer i widzę!!!
Co tam jest:
przede wszystkim mieszkanie- remont, zdjęcia kuchni moich marzeń, dużego pokoju, łazienki, kominka. Ponieważ chcę w tym roku związać się z mężczyzną, który spełni moje oczekiwania na pulpicie znalazł się słodki obrazek dwóch pluszakowych misiaków tulących się do siebie. Jest również piękne zdjęcie zaśnieżonej góralskiej chaty - to miejsce w którym spędze przyszłego sylwestra.
W punkcie centralnym umieściłam zdjęcie pliku banknotów. collage nie jest jeszcze gotowy, umieszczę tam jeszcze zdjęcie książek, symbolizujące rozwój w kierunku osobistym, zamieszczę również porozrzucane słowa: punktualność, konsekwencja, zadowolenia, sukces i gruby napis CEL. I jedna z ważniejszych rzeczy- fotka mojej uśmiechniętej córki, w tym roku ma być szczęśliwa. W miarę załatwiania tych rzeczy zamierzam odhaczać je na czerwono.

mój opis jest troszkę haotyczny w stosunku do waszych uporządkowanych i skategoryzowanych. Ale grunt, aby dotrwac w postanowieniach, ja wolę formę ułatwiającą wizualizację.
Pozdrawiam i życzę wszystkim 90% spełnienia.

Ostatnio edytowany przez argusds (2008-01-03 16:00:08)

#2 2008-01-03 14:53:23

deon
Administrator
Od: Warszawa
Serwis

Re: teraz ja

Witaj. Forma jest super .big_smile  Możesz się podzielić z nami collage'em jak skończysz? Chętnie ją zamieszczę. Poza tym to rewlacyjny pomysł, żeby zaangażować się emocjonalnie w całe przedsięwzięcie. 

Szczerze mówiąc, to ja też skorzystałem z kredek córki i narysowałem sobie focus na przyszły rok i wisi sobie nad biurkiem w domu smile. Jeszcze muszę go trochę podtunować, ale dobrze sią zapowiada.

Go! Cabbage go! Just do it!

#3 2008-01-03 15:13:20

argusds
Aktywny

ja bym nie liczyła na swoje zdolności plastyczne i raczej nie chciałabym mieć łazienki, która odzwierciedlałaby mój rysunek. Jak skończę to podeślę, o ile skończę, bo tak jak ktoś już tu poiwedział postanowienia można robić codziennie.

#4 2008-01-03 15:17:32

deon
Administrator
Serwis

Realizować też je można codziennie big_smile. W moich rysunkach też stanowczo stawiam na symbolikę wink

#5 2008-01-04 00:47:07

deon
Administrator
Serwis

A oto i efekt pracy agrusds. Gratulacje.
http://www.proaktywnie.pl/wp-content/postanowienia/argusds.JPG

#6 2008-02-12 14:23:20

deon
Administrator
Serwis

Hej i jak działa tablica? Jak postanowienia? Do przodu?

#7 2008-02-13 21:50:03

argusds
Aktywny

No więc....
To co się dzieje, jest niesamowite.
Na tej tablicy, którą umieściłeś ja później dodałam jeszcze wklejkę z prawa jazdy, bo zamierzam wreszcie zakończyć to życiowe zadanie. W piątek mam egzamin, więc... mam nadzieję że w piątek będzie po zadaniu. Ale.... zacznijmy może od dwóch misiów.... Coś się święci, ale to jeszcze nic pewnego. Zchodząc nieco niżej mamy domek w zaśnieżonej górzystej krainie. To był plan na sylwestra, ale... we wtorek jadę do Peca w Czechach!!! a więc i domek i śnieg i góry i.... to wszystko z miśkiem z obrazka wyżej big_smile a to dopiero luty.  Wprowadziłam pewne zmiany w umeblowaniu kuchni, ale do ideału jeszcze daleko. Z kasą nie jest źle, chociaz to jeszcze nie to, o co mi chodzi. Moje akwarium tez jeszcez nie nadaje się na wystawę do Japonii, ale w zeszłym tygodniu zdobyłam dwa nowe okazy roślinne, akwarium jest coraz piękniejsze i zyskałam w swojej firmie dwóch równie nawiedzonych akwarystycznie, jak ja (czemu wcześniej o tym nie wiedziałam?) W domu świeże kwiaty kupowane raz w tygodniu, czuję się z tym fantastycznie. Ksiązki chłonę, same wpadają mi w ręce, sporo ebooków, mój ipod ledwo żyje. Jestem konsekwentna w dążeniu do celu i odniosłam mały sukces w pracy. Ze stanowiska p.o. dyrektora regionalnego awansowałam na dyrektora regionalnego. Rzeczy, których nie ruszyłam to remont..... Ale jestem naprawdę dumna z siebie, bo to dopiero luty i przede mna kawał czasu. Szczęśliwa mama odbija się na zadowoleniu córki. Jest fantastycznie. Trzymajcie kciuki za mój egzamin piątkowy i za mój wyjazd w cudowne góry z facetem, który ....o tym napisze jak wrócę.

#8 2008-02-13 22:53:35

deon
Administrator
Serwis

Szczere gratulacje big_smile. Trzymamy kciuki

#9 2008-02-14 17:05:52

Aragorn
PROaktywny ;)
Serwis

argusds .... PER MONTES AD ASTRA (przez góry do gwiazd), nabiera w twoim przypadku zupelnie siwezego znaczenia smile

Powodzenia!!!

ja tu tylko sprzatam....

#10 2008-02-14 21:58:01

kasenka
Zespół Proaktywnie

a nie 'per aspera ad astra'? smile

by wędrować nawet drogą rozkopaną.

#11 2008-02-15 09:05:36

argusds
Aktywny

ale ta moja nie jest taka rozkopana, własnie mam wrażenie, że pomału ją wyrównałam a teraz ona zaczyna oscylować w górę, ku gwiazdom. Bardzo mi się spodobały wasze komentarze. Dziękuję. A teraz zmykam na egzamin  big_smile.

#12 2008-02-15 15:24:51

argusds
Aktywny

ZDAŁAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Słuchajcie, to działa!!! moje wizualizacje działają. Zdałam egzamin za pierwszym podejściem, bez żadnych znajomości i łapówek!!!!!
Róbcie sobie pulpity!!! z planami.

#13 2008-02-15 15:40:14

Daszek
PROaktywny ;)
Od: Katowice

Gratulacje smile
Oprócz wizualizacji, to trzeba sobie jeszcze pomagać działaniem i wiarą w to, że się uda smile Najwyraźniej u Ciebie działa to idealnie...oby tak dalej smile

...don't lose your grip on the dreams of the past, you must fight just to keep them alive...

#14 2008-02-15 17:38:14

kasenka
Zespół Proaktywnie

gratuluję , krok ku górze wink

by wędrować nawet drogą rozkopaną.

#15 2008-02-15 19:43:59

argusds
Aktywny

Dzięki, Kochane

#16 2008-02-15 20:49:15

eowina1
Aktywny

Co prawda późno, ale gratulacje szczere !! dotyczą każdego etapu w ,którym odniosłaś sukces.

Wasze sukcesy cieszą tez mnie. Pozwalają przeżywać intensywniej moje.

Powodzenia!

“Trzymaj się z dala od ludzi, którzy próbują pomniejszać Twoje ambicje. Mali ludzie zawsze tak robią, a naprawdę wielcy sprawiają, że czujesz, że i Ty możesz być wielki”
Mark Twain

#17 2008-02-16 10:37:16

Phoenix
Administrator
Od: Tarnowskie Góry
Serwis

Gratulacje smile

#18 2008-02-19 21:52:22

Aragorn
PROaktywny ;)
Serwis

Kolejna górka za toba smile ....

ps. Kasenka - "nie" ... to co cytujesz jest Seneki, a ja swoj uslyszalem, gdzies na studiach ... kogo nie pamietam... moze autorski jakiegos mojego wykladowcy..

ja tu tylko sprzatam....

Stopka forum